målamålamåla

Håller sedan ett par veckor tillbaka på med en Parafras ( en egen tolkning av en bild ) av Gustav Klimts bild av trädet jag visat här tidigare.
Till den här uppgiften som jag skall ha klar till Gävle 19/12 hör att jag i min tolkning av bilden ska göra ett tilägg med genus/etnisitet eller makt.
För att kunna göra detta har jag funderat över det befintliga innehållet i bilden- ja lite av en bildanalys -för att se vad jag ska lägga till för att förstärka budskapet i bilden.
På sätt och vis är det en bild som "bara" är dekorativ vid första anblicken. Jag tycker om det även om jag skulle vilja ha ett djup i bilden- jag ska se vad det är jag då kan göra för att skapa det .
Bilden är målad i början av 1900-talet med tydliga drag av jugenstilen med guldet och de dekorativa mönstren. Den här bilden är inte klar och man kan se ett rutnät och konstnärens anteckningar i bilden. Detta var till viss del avgörande då jag valde bilden - det kändes mer tillåtet att göra om bilden till min egen då den inte var klar. Sedan har fågeln på bilden en för mig personlig innebörd!! Jag har själv målat fåglar och iaktagande sådana- i bildterapi sammanhang och i anslutning till min att min pappa dog ( för 11 år sedan). Säger inte mer om detta här och nu då det känns för personligt.
Jag ser på bilden och undrar över vad andra ser. Ett träd kan ju även ses som  en mänsklig gestalt/liv. De olika grenarnas turer och svängar. jag har nu lagt in några bilder av mig själv som barn - i stammen 2 st och brevid ett i lite mindre format. En del utav mönstren har jag bytt ut mot ögon jag klippt ut ur tidningar - för att ge bilden en samtidsprägel och för att öka innehållet. Att se och att ses - kvinnlighet i livet. Min bild är målad på golvpapp med akryl och inslag av bladguld och collage. Har i dagsläget planer på att byta ut konstnärens anteckningar till ord om mina tankar kring den nya bilden eller dikter...
Jag tror att det blir genusperspektiv och en aning makt i min bild.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0